måndag 21 maj 2012

Esmeralda i sjön

Så var då Esmeralda åter i sitt rätta element. Något förvånande, ska sägas. Vi kom ner till Ornövarvet igår för att lägga sista handen på henne innan det var dags. Trodde vi. Friborden skulle få en omgång benarolja till och botten skulle målas. Döm då om vår förvåning när Esmeralda redan låg och guppade i strandkanten. :)

En smärre kommunikationsmiss, som inte spelar någon som helst roll, hade lett till att varvspersonalen tog hand om bottenfärgen och när den torkat sjösatt. Inte mig emot. Borden är i gott skick, även om jag nog hade velat gå över dem med rotborsten och såpa. Men det kan man ju faktiskt göra i strandkanten när vattnet blivit lite varmare.

Jag hade tänkt gå över däcket med ett lager fernissa, men det känns nästan onödigt. Avbärarlisten i ek verkar dock fått sig ett par skråmor och ska få ett förstärkningslager.

Insidan av borden behövde dock gnuggas av ordentligt och jag undrar lite var smutsen kommer ifrån? Det känns nästan som att olja trängt ut genom trät och liksom fångat upp sotpartiklar eller motsvarande och satt sig fast hårt på ytan. Nåväl, rotborste, linoljesåpa från Gysinge och en gnutta muskelkraft fick borden i hyggligt skick igen.

Det sipprar fortfarande in några centilitrar mellan de övre borden när man lutar ned henne, så hon får ligga i varvets trygga famn någon vecka till innan det är dags för tuffa upp till Söderviken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar